top of page

ZORGVERGOEDING 2024

Voor het komende jaar 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Als u een aanvullende verzekering heeft weet u dus zeker dat de fysiotherapie voor u wordt vergoed.

In onderstaand overzicht kunt u informatie vinden met betrekking tot eigen risico en fysiotherapie en de vergoedingen per verzekeraar.

Vergoeding basisverzekering volwassenen

Hieronder wordt de vergoeding van fysiotherapie (volwassenen) vanuit de basisverzekering in kaart gebracht:

Chronische lijst

In de chronische lijst staan veel (chronische) aandoeningen en aangeboren afwijkingen waarbij fysiotherapie/oefentherapie een zeer belangrijke rol heeft in de gezondheid van de patiënt. Dat geldt echter niet meer voor alle chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zo zijn veel reumapatiënten al een aantal jaar aangewezen op vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.

Enkele aandoeningen die wél op de chronische lijst staan, zijn:

• Ruggenmergaandoening

• Multipele sclerose (MS)

• Spierziekte • Whiplash

• Frozen shoulder

• Myasthenia gravis

Voor de volledige lijst aandoeningen kun je hier terecht.

Belangrijk:

• De eerste 20 behandelingen betaal je (per chronische indicatie) éénmalig zelf, ongeacht of er een nieuw kalenderjaar ingaat of wisselt van zorgverzekeraar. De behandelingen die door de basisverzekering worden gedekt, vallen eerst onder het eigen risico van de verzekerde. • Let er op of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met jouw fysiotherapeut, anders is de kans aanwezig dat je zelf een deel van de rekening moet betalen. • Een verwijsbriefje van de huisarts is meestal niet vereist voor een bezoek aan een fysiotherapeut, tenzij de zorgverzekeraar dit uitdrukkelijk verlangt. Bij een (chronische) aandoening zal er echter wel eerst een diagnose moeten worden gesteld door een arts/specialist.

Fysiotherapie voor jongeren (tot en met 17 jaar)

Hieronder wordt de vergoeding van fysiotherapie (jongeren) vanuit de basisverzekering in kaart gebracht:

Vergoeding aanvullende verzekering

Mensen met aandoeningen of andere klachten die niet op de “lijst” staan zullen een zorgverzekering met aanvullende dekking voor fysiotherapie moeten afsluiten of de behandelingen zelf moeten betalen. De vergoedingen van oefentherapie Cesar/Mensendieck vanuit een aanvullend pakket komen overeen met de vergoedingen voor fysiotherapie. Controleer voor de zekerheid de eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar met betrekking tot de vergoeding en voorwaarden. Hieronder vind je de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars.

Belangrijk:

• Het is tegenwoordig niet meer nodig om een verwijsbriefje van de huisarts te vragen om naar de fysiotherapeut te gaan en voor vergoeding in aanmerking te komen. • De vergoedingen hieronder zijn gebaseerd op fysiotherapeuten die een contract hebben gesloten met de zorgverzekeraar. Indien de behandelend fysiotherapeut geen contract heeft met de zorgverzekeraar, is de kans groot dat de vergoeding voor de patiënt lager uitvalt (50 to 80 procent). Informeer bij je verzekeraar voor meer informatie.

• Het eigen risico is niet van toepassing.

Nieuwe therapievormen bij Fysiovries

Vanaf medio januari 2018 kunnen we bij FysioVries met behulp van Echografie uw klachten nog beter in kaart brengen.

Tevens maken we vanaf half januari 2018 gebruik van de zogenaamde Shockwavetherapie.Deze therapievorm is bewezen effectief gebleken bij tal van aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Voor meer informatie betreffende bovenstaande aandoeningen kunt u kijken op www. NVMST.NL of bel met ons tel 0592-541417/ 06-12653731.

Binnen onze praktijk FysioVries heeft Edwin Grote jarenlange goede ervaring met bovenstaande onderzoek- en behandelmethoden. Dit is ook de reden om dit binnen onze praktijk toe te gaan passen. We denken hiermee onze clienten nog beter van dienst te kunnen zijn en zijn verheugd dit in de toekomst te mogen gaan gebruiken.

Onze fysiotherapeute Heidi Elling zal eind januari 2018 de opleiding echografie en shockwavetherapie gaan starten zodat ook zij in de loop van het jaar deze behandelingen kan gaan geven.

bottom of page